Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

HVIDR-a Slatina obilježila 22. obljetnicu osnutka

Udruga Hvidra Slatina polaganjem vijenca na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u središtu grada i otvorenjem izložbe pirografija hrvatskog dragovoljca Domovinskog rata Fabijana Nikića obilježila 22. obljetnicu osnutka.

Izložbu je predstavila ravnateljica Zavičajnog muzeja Dragica Šuvak, a o tehnici pirografije govorila je Tatjana Lulić Prpić. Autor Fabijan Nikić pojasnio je nastanak svojih djela, a izložbu je otvorio gradonačelnik Ivan Roštaš.
O Hvidri, njezinu osnivanju, djelovanju, značenju i ciljevima govorili su predsjednik slatinske Hvidre Matio Bubaš, predsjednik Hrvatskoga časničkog zbora Slatina Vlado Međumurac i predsjednik Županijske zajednice udruga Hvidre i izaslanik predsjednika Hvidre RH Nenad Križić.
Prisutni su bili predstavnici Hvidre iz Orahovice i Virovitice, predstavnici roditelja i udovica poginulih branitelja i ostalih udruga prizašlih iz Domovinskog rata, predsjednik Gradskog vijeća Robertino Repić, načelnici susjednih općina i drugi.
Fabijan Nikić iz Miljevaca, hrvatski je dragovoljac Domovinskog rata, pirografijom se bavi posljednjih pet godina i zahvalan je slatinskoj Hvidri što mu je pomogla u organizaciji izložbe. Kaže da je to do sada njegova najbolja izložba, jer mi je ustupljen najveći prostor i mogao je pokazati motive iz prirode, sakralne motive, prizore iz Domovinskog rata.
Rad na pirografiji mu donosi opuštanje, kaže da nema izgubljenog vremena, dok radi ne misli ni na što drugo i jednostavno ga ispunjava. Do sada je samo ulagao u svoj rad, potrebne materijale i usavršavanje, a prodajom slika malo će „krpati minuse“ i prikupiti sredstva za daljnji rad.

Vi se nalazite ovdje: